Vsega po malem

Vpliv sredozemskega ciklona slabi. Nad nami bo sicer danes še nekaj nestabilnosti zaradi hladnejšega in vlažneg zraka. Ciklon se bo pomikal naprej proti jugovzhodu v smeri vzhodnega Sredozemlja in jutri ne bo več vplival na vreme pri nas.

Danes bo sprva ponekod še nekaj jutranje megle ali nizke oblačnosti. Sredi dneva in popoldan bo nastajala kopasta oblačnost in popoldan bodo nastajale krajevne plohe. Lahko tudi zagrmi. Jutri pa bomo že pod vplivom šibkega območja visokega zračnega tlaka nad alpami. Sončno bo in prijetno toplo.

Novo poslabšanje se nam obeta v noči na sredo, ko nas bo dosegla nekoliko bolj izrazita hladna fronta.

hirlam 08.04.2014

 

V torek bo del dneva še lepo vreme, čeprav bo na nebu vse več koprenaste oblačnosti. Popoldan se bo oblačnost gostila in proti večeru se bodo ponekod na severu in severozahodu že pojavljale prve krajevne padavine. V noči na sredo bo hladna fronta prešla Slovenijo. Sprva se lahko pojavijo tudi posamezne nevihte. Nekateri izračuni kažejo tudi nekaj več padavin, vendar bodo padavine proti jutru večinoma že slabele in kmalu ponehale. Ohladilo se bo. Proti koncu padavin se bo meja sneženja spustila do okoli 1000 metrov.

V nadajevanju tedna bo nato vreme zopet lepše s sprva hladinimi jutri. Postopno pa bo zopet topleje. Za konec tedna pa se nam kot kaže zopet obeta poslabšanje od zahoda. Nad zahodno Evropo se bo spustila nova dolina s hladnim zrakom in se le počasi pomikala proti vzhodu.

ECM3